Ķiploki “Guliver” – lieli, garšīgi un īpaši ražīgi!
Ķiploku šķirni Guliver – vienu no ražīgākajām un iecienītākajām dārzkopju izvēlēm! Lielas, stingras galviņas ar vienmērīgām daivām un spēcīgu ķiploku garšu. Ideāli piemēroti svaigai lietošanai, marinēšanai un ēdienu garšas pastiprināšanai.
Kāpēc izvēlēties “Guliver”?
-
Ļoti lielas galviņas – līdz pat 200 g!
-
Ass un aromātisks – īsts garšas spēks virtuvē.
-
Ilgs glabāšanas laiks – līdz 8 mēnešiem.
-
Stabila raža un laba izturība pret slimībām.
Lietošana:
Lieliski piemērots:-
konservēšanai un marinēšanai — saglabā kraukšķīgumu un intensīvu garšu;
-
mājas virtuvē — lielas daivas ērtai griešanai vai smalcināšanai;
-
veselības receptēs — ķiploks ir pazīstams ar savām antibakteriālajām īpašībām.
-
Guliver ir uzticama, ražīga un garšīga ķiploku šķirne, kas ir lielisks risinājums gan dārzniekiem, gan patērētājiem. Tā apvieno lielu galviņu izmēru, izteiktu garšu un ilgstošu glabāšanu — perfekti piemērota gan ikdienas ēdieniem, gan konserviem, gan pārdošanai.
Priekšrocības:
-
Lielas galviņas — ekonomiski izdevīgs ieguvums.
-
Stabila raža — pat dažādos klimatiskajos apstākļos.
-
Ilgs glabāšanas laiks — piemērots gan mājas lietošanai, gan komerciālai ražošanai.
-
Slimību izturība — laba, nav nepieciešamība pēc intensīvas ķīmiskas aizsardzības.
Iespējamie trūkumi:
-
Augs jutīgs pret pārmērīgu mitrumu — slikta drenāža var radīt problēmas.
-
Apgrūtināta pavairošana no gaisa sēklas, dēļ sēklas maza izmēra
-
Vēsture
Guliver ir mūsdienīga, Krievijā selekcionēta ķiploku šķirne, kas radīta 2000. gadu sākumā. Šķirni izveidojuši dārzkopības institūtu selekcionāri, mērķtiecīgi krustojot lielgalvju, augstražīgas līnijas, lai iegūtu ziemcietīgu, izturīgu un vizuāli iespaidīgu galvu šķirni ar lielu tirgus potenciālu.
Šķirne reģistrēta Krievijas valsts selekcijas sasniegumu reģistrā, kur tā ātri kļuva populāra savas stabilās ražības, lielo daivu un maigi pikantās garšas dēļ. “Гуливер” plaši izplatījās mājsaimniecību dārzos un komerciālajās saimniecībās visā Austrumeiropā, aktualitāti saglabājot arī mūsdienās.