Ziemas ķiploki "RED GRAIN"

Allium sativum var ophioscorodon subvar purple stripe

 

Red Grain ir dekoratīva un spēcīga ziemas hardneck ķiploku šķirne, kas pazīstama ar savām spilgti sarkanīgi violetajām galvām un izteiksmīgu, intensīvu garšu. Daivas ir lielas, stingras un vienmērīgi izkārtotas, padarot šo šķirni īpaši piemērotu gan svaigam patēriņam, gan kulinārijai, kur nepieciešama asa, aromātiska garša.

Šķirne veido stabilu ražu arī sarežģītos klimatiskajos apstākļos. Red Grain ir iecienīta ziemeļu un kontinentālā klimata audzētāju vidū, jo tā iztur spēcīgu salu un labi panes pavasara temperatūras svārstības.

Vēsture

Red Grain šķirnes izcelsme meklējama Austrumeiropā, kur sarkanās un violetās ķiploku līnijas vēsturiski tika audzētas to izturības un augstās garšas kvalitātes dēļ. Selekcijas darbi 20. gadsimta otrajā pusē izveidoja stabilu Red Grain līniju, apvienojot spēcīgu aromātu ar ļoti pievilcīgu galvu krāsojumu.

Šķirne ieguva popularitāti Polijā, Ukrainā, Baltijā un vēlāk arī Ziemeļeiropā, kur audzētāji novērtēja tās ziemcietību un vienmērīgo galvu kvalitāti.

Apraksts

Tips: cietkātu (hardneck)
Grupa: Purple Stripe / Red Stripe tipa līnija
Veģetācijas periods: vidējs
Galvas izmērs: 50–65 mm
Daivu skaits: 7–11 lielas daivas
Galvas krāsa: sarkanīgi violeta ar izteiktu svītrojumu
Daivu krāsa: rozīgi krēmīga
Garša: asa, spēcīga, ar intensīvu aromātu
Aromāts: bagātīgs, ilgi noturīgs
Ražība: vidēja līdz augsta
Ziemcietība: ļoti augsta; piemērota aukstam un mērenam klimatam
Izturība pret slimībām: laba tolerance pret sēnīšu slimībām
Uzglabāšana: 6–7 mēneši
Augsnes prasības: vidēji smaga, labi drenēta augsne
Ziedkāts: veido spirālveida scape, ko var izmantot ēdienos

Red Grain ir vizuāli izteiksmīga ziemas hardneck ķiploku šķirne, kas izceļas ar spilgti sarkanīgi violetām galvām, lielām daivām un intensīvu, asu garšu. Tā ir lieliska izvēle ziemeļu un kontinentālajam klimatam, pateicoties augstajai ziemcietībai un stabilajai ražai. Red Grain ir ideāli piemērota kulinārijai, tirgum un ilgtermiņa uzglabāšanai, jo saglabā gan formu, gan aromātu vairākus mēnešus.